50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Umgås med barnbarn som är tonåring

Du ska inte sluta umgås med dina barnbarn bara för att de inte längre är små barn. Även en tonåring uppskattar och behöver kontakt med sina äldre släktingar, det vill säga er, deras mor- eller farföräldrar. Att ni inte ska ha något att göra behöver du inte oroa er för, det finns massor av aktiviteter som passar!

Aktiviteter för tonåring

Först och främst kan du höra med ditt tonåriga barnbarn vad det känner för att göra. Om det håller på med någon sport eller är väldigt intresserad av en kanske ni kan gå och kolla på en match av den sporten. Varför inte gå och titta på en match som barnet själv spelar? Det är alltid kul för ett barn när dess familj intresserar sig för vad det gör. Detsamma gäller om barnet dansar eller håller på med någon aktivitet som utmynnar i uppvisningar och föreställningar. Fråga när dessa är och be om att få komma och kolla!

Säkra kort – Film eller Data

Om barnbarnet gillar film kan ni gå på bio eller kanske titta på den sortens film som barnbarnet gillar hemma hos någon av er. Visa att du är intresserad och vill veta mer om barnbarnet och dess intressen och var uppmuntrande till dem! Om barnbarnet gillar dataspel kan du alltid fråga om det inte kan visa hur spelet fungerar och om du inte kan få prova på.

Mat eller Fika

Känns det för komplicerat och jobbigt att dra iväg på en massa aktiviteter? I så fall kan ni faktiskt också göra något så enkelt som att gå och ta en fika. Ta med ditt barnbarn på ditt favorit fik eller varför inte be det ta med sig dig till sitt? Samtalsämnen finns det massor av, ni kan tala om såväl minnen som om familjen, eller om ditt barnbarns kompisar, skola och intressen.

Egentligen spelar det inte så jättestor roll vad ni gör, huvudsaken är att ni kommer ihåg att umgås med varandra. Tonåringar kan vara svåra på så sätt att de ofta är dåliga på att uttrycka att de uppskattar att träffa dig som är lite äldre, men ofta ger det dem väldigt mycket och är både viktigt och nyttigt för dem. Det bästa sättet att komma på en bra aktivitet är att fråga, fråga vad barnbarnet vill göra och berätta vad du har för idéer, så kommer ni säkerligen fram till en bra lösning tillsammans. Länktips! Tonåren kan vara lite speciella, så om ni har svårt att kommunicera med ert barnbarn, kan ni läsa på lite om tonårstiden på Dintonåring.se.
foreverqueen
USA, Vista
annmuniz
USA, Universal City
MyssThang35
USA, Lacey
Twin80
Twin80 43
USA, Houston
briannafoley100
USA, El Dorado
Young at Heart
USA, Richmond
godinezada
USA, Sacramento
kym
kym 41
USA, Los Angeles
Jenny337
USA, Barnegat