50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Tips hur man förbättrar Synen

Våra ögon ger oss möjlighet att ta del av världen och låter oss få uppleva de mest fantastiska sakerna. Men många gånger glömmer vi att ge ögonen vad de behöver för att kunna fortsätta ge oss alla dessa fantastiska upplevelser.

Omega-3

För att minska risken för att få torra ögonen är det viktigt att ge kroppen fettsyror i form av omega-3. Omega-3 finns det rikligt av i lax, tonfisk och annan fet fisk. Om du inte vill äta fisk, finns det även möjlighet att köpa tillskott i form av fiskolja. Att äta råa grönsaker är också bra för ögonen och synen. Bra grönsaker att äta är morötter, broccoli och gurka, eftersom de alla innehåller a-vitamin, som i tur minskar risken för gråstarr.

Ögat är en muskel

Det är också viktigt att träna sina ögon, man glömmer ofta bort att ögat är en muskel som behöver träning, precis som vilken muskel som helst. En övning som är bra att börja med är att ha en penna och med ögonen följa pennans rörelse. Det tränar musklerna. Det finns en risk för att övningen kan ge lite yrsel, men det är ingen som helst fara, utan handlar egentligen om att ögonen inte är vana vid att ”tränas”. En annan övning som tränar dina ögon på ett bra sätt är att pressa ögonlocken tätt samman. Sedan öppnar du ögonen och blinkar snabbt flera gånger. Övningen upprepar du två till tre gånger, och även denna kan skapa en känsla av yrsel, men det är som sagt inte alls farligt.

Välbefinnande viktigt

För att förbättra och träna din syn är det alltså viktigt att äta rätt, eftersom rätt sorts mat kan hjälpa till att förbättra din syn och minska risken för gråstarr. Det är också viktigt att träna ögonen och dess muskler, men viktigast av allt är att undvika stress. När man är stressad har ögonen svårt att fokusera blicken, vilket kan skapa yrsel känslor och det blir svårt att läsa. Därför är det oerhört viktigt med ett välbefinnande för att synen ska fungera och vara bra. Länktips! Se ett klipp från nyhetsmorgon om hur synen kan förbättras genom träning av ögonen.
jessica
jessica 40
USA, Crawfordville
wilmaw
wilmaw 77
USA, Navasota
berrycat67
USA, Cameron
doreen30
USA, Albany
blh1990
blh1990 68
USA, Amarillo, Randall
Totalrush
USA, Atlantic City
dolivia95
USA, New York
foreverqueen
USA, Vista
dannenmaiere
USA, Houston