50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Hur man skapar tid för vännerna

Att se till att skapa tid med vännerna är viktigt för livskvaliteten. Tid med vänner ger såväl glädje som lycka och välbefinnande. Sluta inte umgås med dina vänner bara för att du har stor familj eller mycket jobb att göra, även vännerna är nämligen en stor del i ditt liv!

Det finns många olika sätt att umgås och ni behöver självklart inte göra det efter någon speciell mall eller efter några bestämmelser. Det viktiga är att ni trivs och har trevligt. Många säger idag att de gärna skulle vilja träffa sina vänner mer men att de inte hinner. Ett bra sätt att få tid till just vänner för dig med mycket att göra och ett pressat schema är att avsätta en viss tid under en eller flera dagar i veckan till just umgänge med vänner.

Stående tid

Kanske blir din onsdagskväll och söndagseftermiddag reserverade. Du kan då antingen boka in stående träffar med någon av dina vänner, eller höra av dig från vecka till vecka. Det positiva med att ha en stående tid är att både du och dina vänner kan planera utefter denna och därmed få mer tid. Om det känns krystat att planera in en viss tid varje, kan ni givetvis planera kontinuerligt med, men då måste du vara mer beredd på att planera ofta.

Träffas i grupp

Ett bra sätt att hinna med att träffa flera vänner är att träffas i grupp. Varför inte ha en stående fika eller någon aktivitet att gå på tillsammans? Då gör det inte heller så mycket om någon inte kan varje gång, eftersom ni är flera i gruppen och alltid har någon att vara med. Passa på att prova på nya saker tillsammans, varför inte gå på till exempel en kroki kurs eller kanske starta en bokcirkel. Vad ni ska göra är givetvis upp till er, men genom att utföra aktiviteter tillsammans får ni både umgänge och nya upplevelser på samma gång.

Parträffar

Om du och din partner har gemensamma vänner kan ni självklart även göra saker i par. Att åka på allt från semester till att bara gå på bio eller en föreställning tillsammans är socialt och trevligt. Att hålla i middagar och annat är också ett sätt att umgås, eller varför inte överraska med en choklad- eller vinprovning? Utbudet med saker att göra är stort, det gäller bara att planera rätt så hinner ni med mycket tillsammans. Att ha en träff i veckan och göra något roligt då är också ett sätt att göra vardagen roligare om denna känns tråkig och trist ibland.

Länktips! På Bravardag.se finns det tips om hur man får roligt på parmiddagen.
annmuniz
USA, Universal City
butzstacy
USA, San Francisco
oceanluvr
USA, Roseville
HalowithHorns
USA, Fort Worth
Nespral101
USA, New York City
Snglemum
USA, Villa Rica
Cass123
Cass123 48
USA, Austin
tall_lady2014
USA, Philadelphia
manita
manita 41
USA, Asheville