50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Presenttips till barnbarn

Att hitta en passande present är ofta jobbigt, vare sig det är till sin väninna, sin arbetskamrat, sitt barn eller barnbarn. När det gäller barnbarnen kanske det kan kännas extra svårt på grund av åldersskillnaden. Men att hitta en bra present behöver inte alls vara svårt.

Presenter till små barn

Allra enklast är det kanske att hitta presenter till de mindre barnen, en docka är ofta uppskattad hos en tjej och bilar eller byggsatser tycker ofta pojkar om. Om du inte vill att presenten ska kännas typisk tjejig eller killig, finns det också massor av könsneutrala presenter. Att ge bort något som bidrar till barnets utveckling är ofta både nyttigt och roligt för barnen. Lera eller ett målarset hjälper utvecklingen av kreativiteten, en bok förbättrar läsningen och ett pussel kan hjälpa utvecklingen av det logiska tänkandet. En sådan present som inte är så bunden till personligheten eller könet hos barnet kan också vara en extra bra idé om du inte står ditt barnbarn så nära. Om barnet är för litet för att faktiskt vilja ha saker, om det till exempel bara är något år gammalt kan det också vara en bra idé att ge bort pengar i form av fonder, som barnet kan ta ut när det har hunnit bli myndigt.

Presenter till äldre barn

Till de lite äldre barnbarnen som hunnit passera lekstadiet där leksaker passar bra finns andra bra alternativ. Om du tycker att det är svårt att hitta en specifik sak är alltid presentkort eller pengar bra. Det positiva med presentkort är att du vet att pengarna inte bara går till godis eller något annat mindre nyttigt. Om ditt barn gillar kläder kan ett presentkort i en klädbutik vara bra, medan det lässugna barnbarnet kanske snarare ska få ett presentkort på bokaffären. Om du verkligen vill köpa en sak och inte bara ett presentkort går det alltid att satsa på saker som är bra för framtiden, till exempel fina muggar eller liknande. Vill du köpa något för nuet är förbrukningsvaror som skrivblock och annat också ett bra alternativ. Till lite äldre barn och ungdomar kan det vara klokt att undvika at köpa kläder om de inte har önskat sig något specifikt plagg, då dessa ofta är väldigt noga med vad de vill ha på sig och inte och därmed kan det vara svårt att hitta något som passar bra enligt dem själva.

Be om önskelista

Om du vill vara säker på att din present inte slår fel kan det alltid vara smart att höra med barnets föräldrar eller syskon. Dessa kan ofta hjälpa till och tipsa om vad barnet har talat om att det önskar sig. De kan också berätta för dig om det du tänkt är något som barnet till exempel redan har.

godinezada
USA, Sacramento
naiovy
naiovy 47
USA, Allentown
filmgirl007spy
USA, Austin
ms.toi70
USA, Fort Worth
usvitoca
USA, Redondo Beach
Twin80
Twin80 43
USA, Houston
amandap
amandap 41
USA, Schiller Park
berrycat67
USA, Cameron
mpossible
USA, Fairbanks