50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Att passa sina barnbarn

När dina barn har skaffat egna barn kommer det med stor sannolikhet komma den dag då du får uppgiften att passa barnbarnen. Det är självklart jätteroligt att få umgås med småbarn igen, men det kan givetvis också innebära en utmaning eftersom det troligen var länge sedan du var med ett litet barn senast.

Respektera föräldrarnas metoder

När du passar barnbarnen vill du givetvis att de har roligt och uppskattar att vara hos dig. Men du måste också komma ihåg att respektera deras föräldrar, alltså dina barns vilja när det gäller barnbarnen. Därför är det viktigt att ni innan passningen av barnbarnen talar igenom vad som är okej att de gör. Får de till exempel äta sötsaker även om det inte är lördag? Hur länge får de vara uppe på kvällen? Och andra saker som kan vara viktiga. Därmed är det viktigt att du vet när du ska säga nej och dessutom klarar av att göra det och sätta gränser.

Följ barnets vanliga dagstruktur

Det är viktigt att du följer barnets vanliga dagstruktur av många skäl, dels för att det är bättre för barnets uppfostran om det alltid är samma regler som gäller, men också för att det gör att barnet respekterar dig mer och inte tänker att du är någon som man kan smöra in sig hos. Det är därför viktigt att du vet när du ska säga nej, men också att du vet vad som är tillåtet att barnet gör så att du inte blir den som hindrar i onödan.

Aktiviteter

Vad ska ni då göra? Passa på att göra roliga saker när du är med ditt barnbarn! Gå till dammen och mata fåglarna, gå på utställningar anpassade för barn och annat som är roligt att göra och hitta på. Dina barn och barnets föräldrar har troligen sällan jättemycket tid över för att göra sådant och därför kan det vara kul för barnet att få komma ut lite! Men glöm inte bort att fråga vad barnbarnet faktiskt själv vill göra också, förhoppningsvis kommer ni på något kul att hitta på tillsammans.

Våga säga nej

När det gäller passning av barnbarn måste du som ovan nämnt självklart respektera föräldrarnas vilja. Men du måste också komma ihåg att de måste respektera din. Det betyder att du måste vara beredd på att kunna säga nej om det faktiskt inte passar för dig att ta hand om barnbarnen. Du ska självklart ställa upp när det passar, men inte om planera hela ditt liv efter dem då det sällan leder till harmoniska relationer.

Länktips! På Barnpassning.se kan man få tips om vad man ska tänka på när man ska någon annans barn.
paulina002
USA, Humble
butzstacy
USA, San Francisco
louisa.parker
USA, Desoto
Corrina Corrina
USA, Omaha, Douglas
jessica
jessica 40
USA, Crawfordville
geliangel
USA, Albuquerque
nevdiacool
USA, New York City
Cherubim36
USA, Houston
Soulstar Queen
USA, Los Angeles