50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Skaffa nya vänner när man är 50+

Efter 50 är livet fortfarande fullt av möjligheter, om inte ännu mer fullt än innan. Det är lätt att tro att mycket av det roliga är förbi efter ungdomstiden, men det kan lika gärna vara tvärtom! När du har hunnit fylla 50 har du med stor sannolikhet en stadigare ekonomi än när du är ung, samt en massa erfarenheter.

Kurser eller Aktiviteter

Precis som för yngre finns det massor av platser och sätt att träffa nya vänner på. Ett av de enklaste och mest naturliga sätten är kanske genom olika aktiviteter. Du kan börja en ny kurs med något ämne som du intresserar dig av och där hitta nya bekantskaper med samma intressen, eller varför inte åka på någon gruppresa? Där är möjligheten att hitta vänner med samma intressen också stor! Att hitta nya vänner genom att gå på vinprovning eller någon annan liknande aktiviteter är också en idé. Självklart kan du även finna nya vänner genom dina befintliga vänner. Det gör du enkelt på bjudningar och liknande, bara du inte är rädd för att ta kontakt brukar det hela ske näst intill automatiskt.

Om du själv är öppen för nya bekantskaper och vänner är det troligen inget problem alls att hitta dem. Vill du att det ska gå enkelt och snabbt till är A och O att själv ta kontakt. Många vill ofta konversera och träffa andra nya människor, men tycker att det är jobbigt att ta kontakt. Om ni inte klickar är inte det heller någon fara, då är det bara att gå vidare och prata med någon annan istället! Och om ni klickar direkt, så varför inte föreslå en fika eller liknande om några dagar? Det är enkelt att tänka att man nog kommer ses igen och sedan kanske man inte gör det. Passa på och fråga när ni ändå ses och har god kontakt och gör sedan även tid för dina nya bekantskaper.

Träffa vänner på internet och dejtingsidor

Idag är det också väldigt enkelt att hitta nya vänner via internet, även om du här kan behöva vara på din vakt ibland och inte köpa allt rätt av. Ska du träffa någon från internet kan det till exempel vara bra att se till att det sker på en offentlig plats och inte på någon ödslig plats. Men du får absolut inte nedvärdera internet som mötesplats på grund av detta, riskerna är betydligt färre än chanserna! Saken är den att du här kanske allra enklast hittar andra människor med samma intressen som du. Både på webbsidor som är avsedda för att knyta nya kontakter, men även på vanliga forum och andra sidor. Om du till exempel gillar trädgårdsarbete eller vin, kan du hitta en vän med likadana intressen på internet på sidor med anknytning till just intressena.

Länktips! Aktivitetssidan.se är socialt verktyg som hjälper dig att hitta nya vänner med samma intresse som du har.
Silvercurls27
USA, Evanston
ms.toi70
USA, Fort Worth
paulina002
USA, Humble
norlyn_araza
USA, Bull Run
berrycat67
USA, Cameron
Corrina Corrina
USA, Omaha, Douglas
Cherubim36
USA, Houston
Blessed38
USA, Chesapeake
Cherry Blossoms
USA, Murphy