50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Skapa mer romantik i förhållandet

För att hålla kärleken vid liv är det viktigt att inte glömma bort varandra och sluta ge varandra den uppmärksamhet och omtanke som krävs för att kärleken ska leva vidare och fortsätta växa sig starkare. Ett bra sätt att hålla just kärleken vid liv är att fortsätta vara romantisk även efter den första härliga nykära tiden.

Anpassa aktiviteterna

Det finns olika sätt att visa sin kärlek på och därmed också olika sätt att vara romantisk. Alla par är olika och därmed gillar alla också olika. Det som är helt rätt för ett par kan vara helt fel för ett annat! Det är därför självklart viktigt att du anpassar dina handlingar efter vad du vet att din stora kärlek tycker om. Att ta med en som avskyr sol och bad, på en chartersemester till Turkiet är till exempel inte jättebra, även om det självklart är en god tanke. Försök att anpassa dina handlingar efter er två.

Åk på en romantisk resa

Det finns olika sätt att vara romantisk. Att överraska med något stort som en resa är självklart ett sätt. Vad säges om en weekendresa när ni är sugna på något nytt, eller varför inte bjuda på en spa weekend när din partner är trött efter att ha haft mycket på jobbet? Att överraska med den där drömresan som partnern alltid har pratat om är självklart också romantiskt. Dock behöver inte romantik innebära jättemycket pengar och höga kostnader, det finns alltid billigare alternativ också. Att åka till fjällen kan vara minst lika mysigt som att åka till Thailand. Om du ska överraska med en resa är det självklart också viktigt att se till att din partner kan ta ledigt och kan åka när du tänkt dig också.

Vardagsromantik

Stora resor och överraskningar i alla ära, de är helt klart ett bra sätt att överraska och skapa mer spänning och romantik i förhållandet. Men det finns också andra saker som är bra och enkla att göra för att hålla förhållandet levande och romantiken blommande. Att överraska med lite blommor eller choklad är oftast uppskattat, eller varför inte laga en god middag till din kära? Bara så små tjänster som att ge din partner massage när denna har ont i ryggen eller tappa upp ett bad när musklerna ömmar är ett bra sätt att visa din kärlek och vara romantisk.

I slutändan handlar romantiken i ett förhållande om att ta hand om varandra och visa sina omtanke och kärlek. Hur detta ska visas i just erat förhållande behöver givetvis inte vara som i tipsen ovan, men de kan förhoppningsvis ge inspiration om vad ni kan göra. Tänk på att något av det viktigaste är att faktiskt spendera tid tillsammans.

Länktips! Dagens Nyheter har samlat läsarnas bästa tips om hur man skapar mer romantik i förhållandet.
briannafoley100
USA, El Dorado
Blessed38
USA, Chesapeake
paulina002
USA, Humble
nevdiacool
USA, New York City
annmuniz
USA, Universal City
bluebonnetblues
USA, Buda
robynobryan
USA, Westminster
portia12
USA, Penn Yan
veronique.hyde
USA, Newton Center