50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Mat som skyddar mot Cancer

Det finns massor med direktiv för hur man ska äta, vad man ska äta, när man ska äta och så vidare. Och visst är det viktig med en hälsosam och balanserad kost. Men finns det verkligen mat som skyddar mot cancer?

Det är svårt att säga att det finns mat som skyddar mot cancer, däremot finns det mat som minskar risken för att man ska få cancer. För att minska risken mot cancer är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig.

Övervikt är skadligt

Att äta mat som innehåller mycket kalorier är inget fel i sig, men om man äter kaloririk mat måste man se till att göra av med den energin man stoppar i sig. Om man inte gör det lägger det sig som fett runt bland annat magen och det påverkar cancerrisken. Det är viktigt att tänka på att man kan ha en ärftlig benägenhet att få cancer, och då är det särskilt viktigt att tänka på vad man äter och sin livsstil, även om det är något som alla borde tänka på.

Vad ska man äta?

Enligt näringsforskaren Kerstin Hultén är bär, alla sorters bär bra att äta. För att skydda sig mot cancer i den utsträckning som det går är det viktigt att få i sig antioxidanter och fytokemikalier, eftersom det är ämnen som kroppen behöver sig för att hålla sig frisk. Att äta bär, frukt och annat färgrikt är dessutom en mycket bra tumregel att utgå från när det gäller att hålla sig frisk, eftersom desto fler färger som det man äter har, desto större variation av de skyddande ämnena får man i sig.

Man ska också rent generellt undvika fet mat, charkprodukter eftersom dessa tenderar till att leda till övervikt. Övervikt ökar risken för både bröst- och prostatacancer, och för att undvika övervikt är det viktigt att äta hälsosamt och balanserat, men minst lika viktigt är det att motionera. Länktips! På Dinamediciner.se finns exempel på mat som skyddar mot cancer och är bra vid cancerbehandlingar.
ann1945
ann1945 78
USA, Abilene
Ruth
Ruth 60
USA, Boise
Silvania
USA, New York City
justlonely
USA, Toronto
delights
USA, Kansas City
Cherubim36
USA, Houston
maria
maria 40
USA, Chicago
godinezada
USA, Sacramento
lacierose
USA, Roswell