50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Kom i form med Dans

Dans är ett fantastiskt roligt sätt att träna på, mest för att man glömmer bort att det är träningen man håller på med. Det finns olika sorters danser, men i princip alla förbättrar din kondition och bränner energi. Samtidigt som dina muskler tränas och blir starkare, i takt till nya rörelser och musik.

Zumba

Zumba är en dansbaserad träningsmetod som har sitt ursprung i den latinska dansen. Zumba utöver du i grupp tillsammans med en instruktör. Instruktören leder ett danspass och du och alla andra i gruppen följer efter instruktörens steg som slutligen bildar en danskombination. Det kan i början upplevas lite svårt, men när man får in stegen och rytmen blir zumban både rolig och en fantastisk träning.

Streetdance

En annan form av dansträning är streetdance, den är inspirerad av hiphop-kulturen i USA. Streetdance finns också lett av instruktörer, och även här får ni som vill utöva den följa efter instruktörens steg för att slutligen bilda en danskombination. Även här kan det till en början vara lite svårt att hänga med i stegen, men när man väl kommit in i rytmen är det inga som helst problem. Det är en skön träningsform som verkligen ger resultat.

Pardans

Om du kanske har en vän, väninna, make eller maka som du vill träna med är bugg ett annat alternativ. Det är en svensk pardans som de flesta känner till, men vad många inte tänker på är att de faktiskt är en fantastiskt bra träning. Eftersom dansen inte har några fasta variationer, väljer ni själv hur hård och intensiv er träning ska bli.

Andra dansformer

Det finns mängder av ytterligare danstyper som du kan prova och om du är intresserad av att börja dansa eller bara pröva på så kan du antingen kontakta något gym som finns i närheten av dig, eller någon dansskola. Dessa har ofta mängder av kurser att erbjuda, och dessa finns i olika svårighetsgrader. Har du dansat tidigare är det lämpligt att börja med en lite svårare kurs, har du aldrig dansat tidigare finns det även nybörjarkurser med möjlighet att träna upp sig och avancera. Att dansa är en motion som aldrig blir tråkig! Ta chansen och rör på dig till bra musik med härliga människor. Länktips! På Dans.se kan du bl a hitta och anmäla dig till danskurser och tävlingar.
southernred70
USA, Leeds
delights
USA, Kansas City
ImhappyunlessImbored
USA, Fort Worth
Ramunė
Ramunė 40
USA, Lombard
naiovy
naiovy 47
USA, Allentown
let.gothere101
USA, Mount Kisco
MyssThang35
USA, Lacey
Cy
Cy 64
USA, Colorado Springs
godinezada
USA, Sacramento