50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Hålla kontakten med utflyttade barn

När dina barn flyttar hemifrån blir det inte längre lika naturligt att prata med dem dagligen och även om ni båda vill göra det så är det inte alls säkert att ni hinner med det. Därför är det viktigt att tänka igenom hur ni ska hålla kontakten om ni känner att det inte faller sig naturligt.

Telefon(tider)

Ett av de enklaste sätten är självklart genom att prata i telefon och ringa varandra. Det kan ni göra lite när som helst eller så bestämmer ni en viss eller några vissa dagar som ska vara reserverade för era telefonkonversationer. Det som är mycket skönt och enkelt med telefon är att det går att ringa när andan faller på också, om någon av er kommer på att ni måste berätta något. Dock kan det självklart vara svårt att sätta undan tid till att tala i telefon, eftersom ni troligen har olika dygnsrytmer och aktiviteter, men det är något ni får lösa er två emellan.

Internet

Om ditt barn gillar att blogga kan det också vara ett enkelt sätt att hålla kontakten med dem, då kan de uppdatera sin blogg när det passar dem och du kan läsa när det passar dig. Det blir visserligen inte samma sak som att träffas eller som att tala om saker i telefon, men det kan helt klart fungera som ett komplement. Speciellt om ditt barn bor utomlands, då det då kan bli väldigt dyrt att ringa plus att ni då troligen lever i olika tidszoner, vilket betyder att din kväll kan vara ditt barns morgon. Om ni ändå vill höra varandras röster kan skype, eller någon annan chatt med röstfunktion vara en bra idé. I sådana program kan ni dessutom ofta se varandra genom webbkamera, vilket kan vara lite roligare.

Länktips! Ett tips är att skaffa ett Skypekonto. Då kan man ringa eller ha videosamtal gratis med sina utflyttade barn.
Pam
Pam 40
USA, Phoenix
butzstacy
USA, San Francisco
Ashley437
USA, Paradise Valley
veronique.hyde
USA, Newton Center
niki_edwards1
USA, Scottsdale
marcela.delgado
USA, Lake Worth
Cherry Blossoms
USA, Murphy
tem.bright89
USA, Humble
HalowithHorns
USA, Fort Worth