50plus.se

Svenskasv
  • Svenska

Tips för att rädda ett äktenskap

Det finns många saker som kan sätta ett äktenskap i gungning. Allt från att bli föräldrar till att bli utsatta för andra nya utmaningar. Men lika många saker som kan sätta förhållandet och äktenskapet i gungning, kan sätta det i balans igen!

Agera så fort som möjligt

Om du känner att du och din partner börjar glida ifrån varandra är det viktigt att göra något åt saken, innan det hinner gå för långt. Det är oftast enklare att göra något åt eventuella problem när de precis börjat uppkomma än om man låter dem ligga och växa sig stora. Om du tror att ni glidit ifrån varandra på grund av att ni inte umgåtts tillräckligt mycket, utan kanske bara har ”setts i dörren”, så är det hetaste tipset att ni börjar göra mer saker tillsammans. Det kan vara så enkelt som att ta en promenad tillsammans då och då, eller att åka iväg över en helg och bara umgås ni två.

Prata med varandra

Om problemet beror på något ni inte uppskattar hos varandra, är det istället viktigt att ni talar om saken så fort som möjligt. Kanske känner en av er att ni inte har tillräckligt mycket tid för er själva? Eller att arbetssysslorna i hemmet är ojämnt fördelade? Genom att prata om saken kanske nu kan komma fram till en lösning och få en bra utgång på det hela. Kanske kan ni komma överens om vem som ska göra vad, eller om att söndagar är reserverat för att göra saker på egen hand. Att kommunicera är A och O i ett förhållande om man vill att det ska fungera. Det är viktigt att veta vad den andra parten tycker om saker och ting, för om ni inte vet det om varandra, hur ska ni då kunna anpassa er efter varandra?

Mer romantik

Att försöka göra vardagen lite mer romantisk är också ett sätt att rädda ett förhållande. Du måste visa din partner vad denne betyder för dig och hur mycket du tycker om honom eller henne. Om kärleken hålls vid liv är risken för att äktenskapet går under mycket mindre och chansen för att ni ska hålla ihop större. Försök komma ihåg vad det var som gjorde att ni föll för varandra!

Länktips! På Måbra.com kan du läsa om deras 4 tips om hur man håller glöden vid liv.
marci100
USA, Apopka
Aubrey338
USA, Hackensack
trispalad
USA, Dallas
briannafoley100
USA, El Dorado
Chauncey
USA, Southbridge
Nespral101
USA, New York City
Lovely
Lovely 44
USA, Walnut Creek
Cherubim36
USA, Houston
louisa.parker
USA, Desoto